top of page

ATT GÖRA

Det finns massor av saker att göra som svensk och Sverige-intresserad i Belgien.

Här har vi samlat några svenska organisationer och intressegrupper:

Svenska kyrkan i Bryssel
Ett stenkast från parken Cinquantenaire ligger Svenska kyrkan i Bryssel. Varje vecka bedrivs verksamhet för stora och små och på söndagar firar vi alltid gudstjänst. Hit är alla Välkomna!

Friskis & Svettis Brussels

För dig som är redo att testa dina gränser, ta det lugnt, få mer energi eller tagga ner efter en intensiv dag. 

SVESAM (Svensk Samling i Antwerpen) grundat 22.11.1937

Föreningen är politiskt, religiöst samt ideologiskt helt obunden. Föreningens aktiviteter äger huvudsakligen rum i Antwerpen med omnejd och dess målsättning är att verka sammanhållande bland svenskar och svensktalande.

Munskänkarna
Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är intresset för vin. 

Facebooksidan Svenskar i Bryssel
En mycket aktiv facebooksida där ni får tips om vad som händer och där ni kan fråga om allt som berör livet i Belgien

Swedish Investors Club
SIC, grundat 1992, är ett Brysselbaserat forum för svensktalande intresserade av ekonomi, finanser och kapitalförvaltning. SIC är ett nätverk där medlemmarna kan dela med sig av information, kunskap och erfarenheter. Sedan 2013 har SIC en systerklubb i Stockholm.

Svenska klubbens företagareförening
Föreningen är till för dig som nu driver ett företag i Belgien eller du som skulle vilja starta ett företag. Vi är redan nu några medlemmar men ju fler vi är desto bättre är det  då vi kan hjälpa varandra och dra nytta av varandras kunskaper.

Svenska Kören i Bryssel

Svenska kören i Bryssel är en fyrstämmig, blandad kör som sjunger en bred repertoar med allt från klassiskt, gospel och visa till populärmusik. Kören övar på måndagkvällar kl. 19.30-22.00 i Svenska kyrkans lokaler, Avenue des Gaulois 35, 1040 Etterbeek i Bryssel. 

SWEA i Belgien

SWEA är en global organisation med ett unikt internationellt nätverk som värnar om det svenska språket, svensk kultur och svenska traditioner. SWEA finns på alla kontinenter i 77 avdelningar varav en finns i Belgien.

Golf Club Suédois

Golfklubben är en förening som vill sammanföra golfande svenskar i Belgien.  Klubben arrangerar tävlingar för medlemmar på många olika banor.

bottom of page